Jak navrhnout dobré akrylové akvárium

- 2022-05-05-

Přestože polyethylen, polypropylen,akryla fluorokarbonové plasty jsou obvykle netoxické, nejbezpečnějším základním materiálem může být sklo. Skleněné vlákno bylo široce používáno. Pokud je správně připraven, není toxický. Lepidla pro těsnění zahrnují epoxidovou pryskyřici, polyvinylchlorid, silikonový kaučuk (kromě některých barevných produktů) a neopren. Kovy se většinou nepoužívají, zejména v mořské vodě, která je vysoce korozivní. Nerezová ocel se však často používá kvůli své nízké toxicitě, zejména ve sladkovodních rostlinách.

Malá nádrž na vodumohou být vyrobeny ze skla a nosný rám se silikonovou pryží jako lepidlo není vyžadován. Kromě největší vodní nádrže může být nejpraktičtějším nosným materiálem pro všechny druhy vodních nádrží skleněné vlákno. Je lehký a pevný, nekazí se a lze jej snadno zpracovat do jakéhokoli tvaru. Dřevo je sice široce používáno, ale podléhá zkáze a jedí se moly a musí být chráněno. Železobeton včetně speciálně připravených směsí pro použití v mořské vodě je hlavním nosným materiálem používaným při stavbě velkých akvárií.

vmoderní akváriaNádrže různých velikostí a tvarů se často dávají dohromady, aby se předešlo vzhledu „krabice na ryby“ u některých starších formálních akvárií. Trojrozměrná scenérie za vodní nádrží vytváří iluzi vzdálenosti; Umístění vodní nádrže může být přirozené prostředí, nebo může být vyplněno nebo potaženo skleněným vláknem, aby napodobovalo všechna prostředí. Moderní akvárium se snaží ukázat přirozené životní prostředí různých vystavených ryb.

Leštěné ploché sklo, kalené leštěné ploché sklo a plexisklo jsou běžné průhledné materiály. Leštěné ploché sklo se obvykle používá pouze v malých akváriích, protože se rozbije na velké kusy, když zeslábne. Obecnou praxí je vybavit velké vodní nádrže 2 ~ 3 vrstvami tvrzeného skla. I když je rozbitá, je omezena na jednu vrstvu skla. Plexisklo se snadno poškrábe, ale dá se znovu vyleštit.

Pomocné vybavenínádrž na voduobvykle zahrnuje filtr, vzduchové čerpadlo, světlo, elektronický termostaticky řízený ponorný ohřívač nebo jiná chladicí zařízení. V akváriu jsou vodní nádrže obvykle umístěny společně, takže mohou být společné filtry a regulace teploty. Může obsahovat také sterilizátor vody. Ve velkých akváriích s více systémy jsou vnitřní zásobování vodou a odvodňovací zařízení někdy velmi složité a zahrnují různá automatická kontrolní zařízení a systémy sledování kvality vody. Skleněné potrubní tvarovky (například potrubní tvarovky používané k nafukování a cirkulaci vody v akváriu) jsou drahé a křehké, takže se používají pouze tehdy, když musí být zaručena nízká toxicita. Široce používané jsou nezvýšené PVC trubky. Někdy se také používají trubky ze skelných vláken a azbestové trubky vyložené epoxidovou pryskyřicí, ale olověné trubky a trubky z tvrdé pryže byly opuštěny. Slávky a vilejšové porostou v trubkách pomocí mořské vody, což má za následek zanášení U zanesených organismů, pokud se použijí dvě sady trubek a jedna sada se používá každý druhý týden, lze zabránit růstu těchto organismů. Po vyschnutí potrubí zemře několik organismů v potrubí. Při opětovném použití potrubí se tyto organismy vyplaví.

KINGSIGN® AKRYLse specializuje na všechny druhy akrylových plechů, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovou námořní halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary pro zpracování, akrylové lepicí akrylové lepidlo, zakřivený akrylový plech, velkoplošný akryl služba instalace plechu. podrobnosti získáte na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)