Seznamte se s vlastnostmi akrylového skla

- 2022-04-25-

Akrylové sklomá vynikající funkci indukční mechaniky a řadí se do popředí mezi obecnými plasty. Pevnost v tahu, ohybu a kontrakci jsou všechny vyšší než u polyolefinů a vyšší než u polystyrenu, polyvinylchloridu atd. a jeho odolnost proti nárazu je špatná, ale je také o něco lepší než u polystyrenu. Litý objemově polymerizovaný polymethylmethakrylátový list (jako je letecký plexisklový list) má vyšší mechanické funkce v tahu, kroucení a smršťování a může dosáhnout úrovně technických plastů, jako je polyamid a polykarbonát.

Obecně lze říci, že pevnost v tahu polymethylmethakrylátu může dosáhnout úrovně 50-77 MPa a pevnost v ohybu může dosáhnout úrovně 90-130 MPa. Horní hranice těchto funkčních dat dosáhla nebo dokonce překročila některé technické plasty. Tažnost při přetržení je pouze 2%-3%, takže mechanické vlastnosti jsou v podstatě tvrdé a křehké plasty.

Je citlivý na vrub a snadno praskne pod napětím, ale lom není tak ostrý a nerovnoměrný jako polystyren a běžné sklo. 40 °C je sekundární přechodová teplota, která je ekvivalentní teplotě, při které se pendantní methylová skupina začíná pohybovat. Pokud překročí 40°C, zlepší se odolnost a tažnost materiálu. Polymethylmethakrylát má nízkou povrchovou tvrdost a snadno se poškrábe.


Tepelná odolnost polymethylmethakrylátu není vysoká. Přestože jeho teplota skelného přechodu dosahuje 104 °C, maximální nepřetržitá provozní teplota se pohybuje mezi 65 °C a 95 °C v závislosti na podmínkách obrobku a teplota tepelného zkreslení je asi 96 ° C (1,18 MPa), měknutí podle Vicata bod je asi 113

KINGSIGN® AKRYLse specializuje na všechny druhy akrylových plechů, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovou námořní halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary pro zpracování, akrylové lepicí akrylové lepidlo, zakřivený akrylový plech, velkoplošný akryl služba instalace plechu. podrobnosti získáte na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)