Metoda lepení akrylových výrobků

- 2022-04-21-

Spojeníakrylové výrobkyje velmi kritický proces při zpracování akrylu. Jak ukázat jasné a průhledné vlastnosti plexiskla, odrážet hodnotu akrylových řemesel na balení tabáku a alkoholu a maximalizovat kvalitu a chuť akrylových řemesel. Stěžejní roli začíná technologie lepení.
Přilnavost plexisklových panelů ovlivňují především dva aspekty, jedním je použitelnost samotného lepidla; další jsou schopnosti spojování.
Lepidel je na tuzemském i zahraničním trhu mnoho, existují především dva druhy, jedno je dvousložkové, např. univerzální lepidlo, epoxidová pryskyřice; druhý je jednosložkový, jako je CHCI3 (chloroform). Obecně řečeno, dvousložková lepidla se lepí vytvrzovací reakcí a jednosložková lepidla jsou konečným odpařením rozpouštědla k dosažení spojení.
Dvousložkové lepidlo se vyznačuje dobrým lepicím účinkem, bez bublin, bez bělení a vysokou pevností po slepení. Nevýhodou je složitost, obtížnost, dlouhá doba vytvrzování, pomalá rychlost a obtížně se přizpůsobuje požadavkům hromadné výroby. Obecné jednosložkové lepidlo se vyznačuje vysokou rychlostí a může splňovat technologické požadavky hromadné výroby. Nevýhodou je, že lepené výrobky snadno vytvářejí bubliny, snadno se bělí a mají špatnou odolnost proti povětrnostním vlivům, což přímo ovlivňuje výkon výrobků z plexiskla. Vnější krása a kvalita výrobků, proto při zpracování výrobků z plexiskla, jak vybrat vhodné lepidlo pro zlepšení kvality a kvalityakrylové výrobkyje velký problém, který musí být vyřešen jako první v procesu lepení.
Kromě toho jsou velmi důležité také schopnosti spojování. Zde je několik běžných postupů lepení a jednoduchá analýza jejich skutečných provozních zkušeností.
1. Tupý spoj: Umístěte dvě plexisklové desky, které je třeba vodorovně spojit, na operační plošinu, zavřete je a na spodní stranu nalepte pásku, přičemž ponechte mezeru ne větší než 0,3 mm pro nanášení lepidla. Pomocí injekční stříkačky vstříkněte lepidlo rovnoměrně a pomalu z jedné strany do mezery, dokud nebude zcela vyplněna. Po úplném vytvrzení pásku odstraňte.
2. Lepení fasád: Lepení fasád je nejrozšířenější technologií lepení, která je široce používána při výrobě různých produktů z plexiskla IT elektronických digitálních displejů. Nejprve otřete povrch, který chcete lepit. Pro dosažení lepení je nejlepší použít hlavní formu, aby se lepený předmět netřásl, což je výhodné pro zlepšení kvality lepení. Plexisklovou desku o tloušťce 3mm lze lepit tenkými kovovými drátky. Spojení může být dokončeno kapilárním působením. Kovové dráty mohou být vytaženy před vytvrzením lepidla, nebo lze pro lepení použít lepicí pásku a poté lepidlo. .
3. Lepení úkosu: Úkos pro lepení musí používat úhel 90 stupňů a jiné profilování, aby se zabránilo posunutí lepeného povrchu. Lepidlo by mělo být nanášeno rovnoměrně a pomalu. Master lze odstranit až po úplném vytvrzení.
4. Rovinné lepení: Rovinné lepení je speciální metoda lepení. Nejprve lepivý povrch otřete a položte vodorovně a nalijte na něj přiměřené množství lepidla. Umístěte jednu stranu další plexi desky diagonálně do kontaktu s plexi deskou potaženou lepidlem a poté ji rovnoměrně a pomalu položte a vytlačte bubliny z jedné strany, aby bylo lepení dokončeno. Lepidlo na plexisklo může narušovat povrch plexisklové desky a zanechávat stopy, které je obtížné odstranit. K ochraně částí, které není nutné lepit, tedy můžete použít samolepicí pásku. Mastnota, prach nebo póry zabrání rovnoměrnému nanesení lepidla a zanechají bubliny. Použití příliš malého množství lepidla přivede vzduch, když se lepidlo smrští. Přímé foukání způsobí, že okraje lepeného povrchu zbělají v důsledku těkání lepidla. Vnitřní vlhkost, teplota atd., to vše má přímý vliv na přilnavost plexisklových panelů.

KINGSIGN® AKRYLse specializuje na všechny druhy akrylových plechů, akrylové okno, akrylový tunel, akrylovou námořní halu, akrylové akvárium, akrylový bazén, akrylové akvárium, akrylové polotovary pro zpracování, akrylové lepicí akrylové lepidlo, zakřivený akrylový plech, velkoplošný akryl služba instalace plechu. podrobnosti získáte na: 0086 13370079013 (Whatsapp/Wechat)