Co je akryl?

- 2022-07-07-

Akryl, také známý jako PMMA nebo plexisklo, je odvozen z anglického akrylátu (akrylový plast) a jeho chemický název je polymethylmethakrylát. Akryl je důležitý plastový polymerní materiál vyvinutý dříve. Má dobrou průhlednost, stabilitu, krásný vzhled a snadné zpracování. Je široce používán ve stavebních materiálech.

Vlastnosti akrylu

1. Má krystalickou průhlednost, propustnost světla je nad 92%, světlo je měkké, vidění je jasné a akryl obarvený barvivy má dobrý účinek na vývoj barev.

2. Akrylátový plech má vynikající odolnost proti povětrnostním vlivům, vysokou povrchovou tvrdost a povrchový lesk a dobrý výkon při vysokých teplotách.

3. Akrylátový plech má dobrý zpracovatelský výkon, který lze tepelně tvarovat nebo mechanicky zpracovávat.

4. Průhledná akrylová deska má propustnost světla srovnatelnou se sklem, ale hustota je pouze poloviční než u skla. Navíc není tak křehký jako sklo a i když se rozbije, nevytvoří ostré střepy jako sklo.

5. Odolnost akrylové desky proti opotřebení je blízká odolnosti hliníku, s dobrou stabilitou a odolností proti korozi vůči různým chemikáliím.

6. Akrylová fólie má dobrou potiskovatelnost a stříkatelnost. Při správném procesu tisku a stříkání lze akrylovým produktům poskytnout ideální efekt povrchové dekorace.

7. Odolnost vůči ohni: Není samovolně hořlavý, ale patří mezi hořlavé produkty a nemá samozhášivé vlastnosti.