Co bychom měli udělat pro údržbu velkého akrylového akvária?

- 2022-08-10-

Je naprosto jasné, že chceme vytvořit dobré prostředí pro ryby a prodloužit životnost akrylových akvárií, co bychom tedy měli udělat, abychom zachovali velké akrylátové akvárko? Zde je několik kroků, kterými se musíte řídit:


1Každodenní údržba akvária

Dávejte pozor na hladinu vody v reálném čase, včas vstřikujte novou vodu, vyměňte vodu za dračí ryby a vyměňte jednu pětinu až čtvrtinu vody v plexi akvári; Zkontrolujte teplotu vody v akrylátové nádrži. Je lepší udržovat teplotu mezi 28 a 29 stupni; Zkontrolujte, zda zařízení v akváriu funguje normálně; Zkontrolujte stav dračích ryb; Dbejte na denní příjem potravy a pravidelný čas; Vyčistěte nečistoty a odpad v nádrži na ryby a vyměňte čisticí vatu filtru.


2Údržba každé dva týdny nebo jeden měsíc

Zkontrolujte, zda se hodnota PH kvality vody udržuje v rozmezí slabé alkality; V závislosti na čistotě akrylového akvária vhodně vyměňte aktivní uhlí ve filtračním systému.


3Údržba akrylových akvárií každých šest měsíců

Je nutné zkontrolovat, zda filtrační materiál akrylátu akvária stárne a zda je vyměněn; Vyměňte plastovou hadici použitou v akváriu.

1. Chcete-li zachovat velké akvárium, nejdůležitější věcí, kterou musíte udělat, je identifikovat klíčové prvky, které postrádají, a zjistit, zda je poměr každého prvku vhodný. Pokud bude postrádat méně prvků, bude se podíl každého prvku přibližovat přírodním podmínkám a práce na údržbě budou menší. V opačném případě bude zapotřebí více údržby.

2. Pokud je "nahá nádrž" pro chov ryb nastavena pouze s ponořeným biochemickým filtrem, bude nádrž vypadat velmi plná pro prohlížení. Obecně platí, že hustota krmených ryb často dosáhne horní hranice, kterou filtr akvária unese. V tomto případě bude poměr bakterií a ryb nevyvážený. Pokud má být tento druh akvária udržován, kromě každodenního krmení ryb je třeba pravidelně odsávat zbytkovou návnadu a výkaly na dně akvária a často měnit vodu, aby se lépe ředila. škodlivé odpady v akváriu. Když je teplota vody vysoká, je třeba použít vzduchové čerpadlo k čerpání vzduchu, který musí učinit konkrétní rozhodnutí podle druhu ryb.

3. Druhé prostředí je „velké okrasné akvárium vodních rostlin“ s biochemickými filtry, pískem na dně, velkým množstvím vodních rostlin, řasami požírajícími krevety a malým počtem ryb. V tomto akváriu, kromě planktonu běžného, ​​musí být všechny hlavní prvky kompletní. Ve skutečnosti je údržba tohoto vodního ekologického velkoobjemového okrasného akvária velmi snadná, nelze však soudit, že je kompletní. V tomto systému je poměr různých prvků nevyvážený. Vzhledem k tomu, že je v nádrži málo ryb, je zde málo metabolických odpadů a relativně mnoho vodních rostlin a bakterií, vodní útvar je ve stavu „negativní výživy“, což povede k rychlému růstu vodních rostlin v akvária a kolaps celého systému. Musíme pravidelně stříhat, abychom odstranili odumřelé listy a nahnilé listy, a dbát na úpravu hustoty růstu vodních rostlin.


Zde je dovednost udržovat velké akrylové akvárium? naučili jste se? V případě problému se s námi můžete zdarma poradit.